søndag 28. februar 2010

Tur til Tigre

Lørdag i Buenos Aires; what to do? Lett valg i sola; Dra ut av byen til friskere luft! Målet var den lille nabobyen Tigre (tidligere omtalt i bloggen). Etter noen minutter med t-banen og ca 40 min med tog, var vi der. Med en totalpris på ca 4,40 pesos tur retur (= ca 7 NOK), er dette en tur man kan legge ut på uten å tenke seg om så mange ganger.


Tigre er vel mest kjent for elvene/ kanalene i deltaet, men det er og mange mennesker på det gamle fruktmarkedet. Her var det mye å se på i bodene - blant annet den boda på bildet under der de solgte brasilianske karnevalantrekk.




Med så mange utrolig søte babyer som man ser i løpet av en dag i Argentina, er det kanskje ikke så rart at man innimellom tar seg selv i å stå og se på søte babyklær og tenke at det egentlig hadde vært ganske koselig om ei venninne eller en bror fikk en liten krabat om ikke så altfor mange år.

Var og innom et matemuseum der vi fikk høre historien om mate og (endelig) smake på denne teen som vi har sett folk drikker overalt i både i Argentina og Paraguay. Den drikkes av sugerør i merkelige kopper som inneholder 75% mateblader og 25% vann. Vannet fylles på i små mengder etter hvert som man har tatt noen super. Den grønne mateteen smakte beskt, men det er visst vanlig å venne seg til smaken etter hvert.

Vi her i Argentina er heldigvis (for oss) på riktig side av kontinentet for tida, og har ikke merket noe av de kraftige jordskjelvene på den andre sida av Andesfjellene.
- Edit; ikke helt sant likevel/ ble litt upresist. Så nettopp at to mennesker i Salta, nordvest i Argentina (dvs på denne siden av Andesfjellene, men ganske nærme dem), hadde dødd da en vegg raste sammen pga et etterskjelv med episenter 15 km fra Salta by som målte 6,3. Også naboprovinsene Jujujy og Tucumán merket dette etterskjelvet. Salta ligger 1605 km fra Buenos Aires.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar