mandag 1. februar 2010

Kick it for Haiti - søndag 31.01.10

Hva: en fotballturnering
Hvor: en park i Buenos Aires
Mål og mening; Samle inn penger til jordskjelvofrene på Haiti.
Hvordan; Fotballturnering i en park planlagt i løpet av de siste to ukene. Lagene betaler 200 pesos hver for å delta og oppfordres til å samle inn mer penger om de kan. I tillegg selges mat, drikke og snacks på arrangementet. Alt arbeid gjøres av frivillige fra L.I.F.E. Argentina, Pub crawl og Hype (de to siste er utestedkonsepter i BA). Premie til vinnerlag og til laget som samlet inn mest penger.
Kampene: Varighet ca ti minutter.
Lagene: Spillere fra veldig mange ulike land - alt fra blodseriøse folk som trener mye sammen og andre som skraper sammen et lag bare for å ha det litt artig. De fleste spillerne så ut til å være mellom 20 og 30år, og det var stor overvekt av gutter.


Parken ble pyntet med ballonger og faner.


Disse jentene gjorde en formidabel innsats som kjøkkengjeng og stod og solgte mat HELE dagen sammen med et trivelig ektepar fra BA. Gode hamburgere til 12 NOK og chorizo parrillero (argentinske pølser som ser ut som små tjukkpølser med mye rart inni) ble solgt til sultne deltakere og tilskuere.

Grillområdet ble satt opp kanskje 20 meter fra "huset" til noen mennesker som bodde i parken i noe som så ut som plastikktelt. Vi fikk pent beskjed om å være høflige mot dem siden vi så og si arrangerte fotballcup i bakgården deres. En stor kontrast til de andre husene rundt omkring parken og i det området av BA som vi bor og stort sett ferdes i!


Vi begynte dagen med å hjelpe til med å sette opp parken. Da arbeidsoppgavene skulle fordeles videre, endte fem av oss ( som egentlig meldte oss til å være personer som skulle holde styr på antall mål på en kamp) opp med å melde på et L.I.F.E-lag til turneringa i stedet. I tillegg fikk ve med oss to gutter som viste seg å være knallgode. Takket være dem kom vi oss videre fra gruppespillet og helt til bronsefinalen. Dvs at vi totalt spilte sju kamper. Det var i overkant av 20 lag som stilte totalt.

Heldigvis var været i dag kaldere enn på en stund og sola var byttet ut med skyer og regnbyger. Tror det ville vært grusomt å spille i over 30 grader og sol. Eneste ulempe med væromslaget er at myggen trives mye bedre i fuktig vær, og at en del av myggen i Argentina bærer med seg smitte som kan føre til Dengufeber. Men det er ikke noe stress så lenge man bytter ut solkremen med myggspray.

Uansett; Det var skikkelig gøy å spille fotball igjen! Det begynner å bli en del år siden sist...

Ovenfor er et bilde av fem av spillerne på laget vårt; Ida fra Norge, to brødre (flaut å være så dårlig på å huske navn!!) som bor i nærheten av Tigre (1 time unna BA), Katie som kom fra Australia i går og Cheri fra Texas. I tillegg spilte Naomi fra England og jeg på laget. Håper å få en kopi av lagbildet i løpet av uka. Tok dessverre ikke med kamera i dag, så har bare dårlige mobilbilder å legge ut.



Mens vi holdt på å rydde opp etter turneringa kjørte politibiler med sirenene på og lastebiler med folk i forbi parken. På vei hjem i taxi møtte vi på det samme opptoget (minus politibilene). Siden trafikken stoppet helt opp, gikk vi av taxien og ved siden av bilene. Det viste seg at det lokale fotballaget hadde spilt kamp og vunnet ett eller annet. Dvs at folkene på lastebilene var feirende supportere - alt fra barn med foreldre (de satt i et eget lite tog) til ganske fulle/marihuanarøykende og kjåkete mennesker. Det gikk og masse dansende folk med trommer ved siden av bilene.

Av en eller annen grunn endte vi opp med å klarte opp på lasteplanet og sitte på med dem den siste biten hjem. Morsomt å se på diverse dansing (en fyr som bevegde hele kroppen og ristet på flesket på en imponerende måte), og vi fikk og en klem av en gammel mann som stod frammerst og visstnok hadde spilt på landslaget under ei eller anna turnering (VM?) en gang på 70-tallet (?) og vært stor stjerne. Husker ikke navnet på ham heller. Heldigvis fikk vi hjelp til å klatre ned når vi ba om det, og kunne ta et bilde av dem fra leiligheten også. Det er bildet under, og det viser lastebilen vi satt på med et lite stykke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar