onsdag 21. april 2010

Peru; "Det var alt, kort fortalt"

Peru er unnagjort og var uforglemmelig; annerledes, vakkert, sprekt, fargerikt, trivelig, nært og spennende.

10 dager;
Lima var venting på flyplassen, gjensynsglede og stress for å ikke rekke bussen videre da vi satt fast i taxien i rushtrafikken, Arequipa ble sett på en halv dag og hadde en vakker Plaza de Armas i kveldsmørket, vi fikk gått noen runder rundt i Puno og smakt alpakkakjøtt, sivøyene på Titicacasjøen (3812 moh) der det faktisk bor folk var fascinerende, og å ligge over hos en lokal familie med en kjempesøt 3-åring på ei litt større øy kalt Amatani der vi gikk en tung tur opp til 4015 moh (tung fordi høyden kjentes godt = kvalm, trykk i brystet og hodepine), fikk gode lokale supper og te laget av planter og var på fest/ dans i "bunader" om kvelden var trivelig. Til slutt fikk vi sett på inkaruiner i Cusco og gått inkatrailen i fire dager (uten å merke høyden noe særlig - bra med noen dager aklimatisering først).

Inkatrailen var flott! Sol alle dagene uten den siste, kaldt om natta og varmt om dagene, luksusmat tilberedt av bærerne (supersterke lave menn med sandaler, bulende leggmuskler og kokablader i kinnene), kokate hver morgen, vakker natur, lamaer, kolibrier, bestigning av fjell på 4215 moh, interessante inkaruiner, teltliv, mange trappetrinn, frisk luft og trivelige folk (gikk sammen med 23 andre turister, 3 guider og 23 bærere). Machu Picchu var magisk der den lå i skoddehavet. Gikk og en tur opp på fjellet bak byen Wayna Picchu. (Ca 40 - 45 min å gå opp. Bratte trapper til slutt og et tempel på toppen. Hadde hatt utsikt til MP om været var klart. Bare 400 pers får gå opp hver dag, så man må som regel være tidlig ute. Vi fikk billett etter at guiden var ferdig på MP - trolig pga det labre været. Men med regnklær gjør ikke litt gjørme og nedbør noe som helst!)

Tusen takk til Joerg og Llama Andean Adventures ( http://www.colca.de/deutsch/ ) som ordnet hele turen for oss! Utrolig bra service. Virkelig et selskap som tar seg god tid til kundene sine, og svarer på hver minste mail. Han sendte til og med med oss små godteriposer til de første dagene på inkatrailen - nesten som lørdagsgodtet mamma delte ut til oss da vi var små.

Har tatt veldig mange bilder, så noen dukker nok opp etter hvert.

Etterpå fikk vi et par dager ekstra sammen i Buenos Aires, bl.a. med en koselig argentinsk middag (choripan og bife de chorizo) med bra livemusikk på La Peña del Colorado i Güemes, pga vulkanutbruddet på Island som stoppet flytrafikken over til Europa. Her ble også den norske villmannen fra Peru omgjort til en mer "bytilpasset variant" (i følge seg selv) og mistet både skjegget og litt av de lange hårlokkene.


Kl 0400 i natt kom imidlertidig taxien, og Perureisefølget mitt er nå på vei tilbake til Lima der han må vente i 10 timer på et fly til Amsterdam. Videre derifra kommer han seg forhåpentligvis helt hjem. Jeg har spist hotellfrokost alene sammen med folk i dress (følte meg en smule malplassert), og skal kroe meg sammen og sove en liten time til før jeg må pakke sekken og komme meg avgårde.


I ettermiddag reiser AK og jeg med buss i mange timer til Santiago de Chile. Der blir vi i et par dager, før vi tar bussen tilbake over Andesfjellene og får et par dager i Mendoza, hvor vi bl.a. satser på å sykle rundt på noen vingårder og smake det de har å by på. Om nøyaktig ei uke er jeg tilbake i Bs As klar for å dra hjem til Norge. 3 måneder i Sør-Amerika er snart over - det har gått kjempefort og litt sakte på en gang. Har opplevd mye fantastisk og er veldig glad for å ha fått sett så mye og annerledes, men det blir og kjekt å komme hjem igjen til familie og venner.

Les mer om La Peña her: http://www.lapeniadelcolorado.com.ar/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar