søndag 25. april 2010

24.april - Mendoza

Natta ble tilbrakt på en kald buss over grensa fra Chile til Mendoza i Argentina (8 timer og 90 pesos som er ca 140kr). Mendoza ble grunnlagt av spanjolen Pedro del Castillo 2.mars i 1561. i Sør-Amerika, og er nå den viktigste vinregionen i Sør-Amerika. Regionen produserer bl.a. Cabernet Sauvignon, Malbec, Barbera og Sauvignon Blanc. For de som foretrekker en kanskje sunnere og mer barnevennlig variant, eksporteres også friske druer herifra. Oljeproduksjon er en annen viktig inntektskilde for Mendozaprovinsen.


Plame og høstløv

Bortsett fra vin og olje kan området rundt Mendoza by på en rekke friluftslivsopplevelser. Det er et bra startpunkt for de som ønsker å bestige Aconcagua, som med sine 6962 moh er det høyeste fjellet i verden utenfor Asia. For de litt mindre ambisiøse kan rafting, fjellklatring, gåing i fjellet, off-road sykling, hesteridning, grotteturer og kajakkpadling være gode alternativer.

Er byferie og avslapping tingen, kan man besøke den store parken Parque General San Martin, som har en zoo, innsjø, tennisbane, en liten "fjelltopp" / haug som gir utsikt over byen m.m., eller en av byens mange plazaer. Plaza España er vakker med fargerik og utsmykket flislegging. Plaza Independencia, byens hovedplaza, er større og har vakre fontener, mange blå benker og marked i helgene. I dag gikk vi oss også på et klovneshow for barn der.

Allé i Parque General San Martin


Høstløv


Statue av mor som holder et barn og Plaza España


Dårlig bilde av ei av fontenene på Plaza Indenpendencia


Klovner på Plaza Independencia


Sukkersøt sukkerspinnmaskin og en blomst utafor et vindu


Churro
- en smulringaktig pølse med dulce de leche i midten og sukkerstrø utapå

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar