tirsdag 2. mars 2010

Ny måned - omtrent halvveis i oppholdet

Avsluttet helga med en tur på en nordisk restaurant her i Buenos Aires. Hadde hørt flere som anbefalte den, og var nysgjerringe på hva argentinerne regner som skandinavisk mat. Vi trodde restauranten het Olsen, men da vi kom dit, viste det seg at navnet var Ølsen. Stedet som ligger i Gorriti 5870 i Palermo Hollywood (tror jeg), så ganske fancy ut, og folk var der både for å spise middag og for å drikke. Det virker som om "det skandinaviske" er ting av tre. Veggen på vei inn hadde vann rennende nedover ulike trebiter. Kunstverket kunne minne om elver, fosser og vannhjul. Fasaden og alt inne var av tre - t.o.m. lysestaken og salt- og pepperbøssene. I tillegg stod en vedovn midt i rommet med vedkubber dandert til pynt både inni og under. Maten på menyen var ikke akkurat husmannskost. Den inneholdt mye forkjellig, men gjengangere syntes å være røket laks, potet og vodka... Det var og en del smørbrød. Prisene var ikke de laveste, men man fikk middag, dessert og vann for ca 100NOK, så kan ikke klage heller. Jeg spiste et stykke utrolig mørt svinekjøtt (kunne kanskje minne om svineribbe?) med potetstappe og solbærsyltetøy til. De to andre valgte pasta med røykalaks og kvit saus. Til dessert en pai med røde bær som hadde ei vanilieiskule med kvite sjokoladebiter inni på toppen.


Kan ellers melde om en bra start på mars! I går, mandag, ble husets yngstemann (dame) 24 år, og vi feiret med pannekakefrokost. Bursdagsbarnet ble og tvunget til å gå og legge seg igjen etter å ha sneket seg opp på do da klokka var nesten 11. Hun hadde "fått beskjed" om å sove til frokosten var klar, så her var det ingen kjære mor. Det ble champagne og godteri på senga, samt gaver fra familien (som kom på døra vår på morgenen og inneholdt bl.a en brunost - perfekt timing) før vi spiste. Sola var og kommet tilbake, og vi fikk lest og svettet et par timer i parken før jobb. Starbucks sin Ice Shaked Lemon Tea med passionsmak er forresten ei pefekt forfiskning i slikt vær.


Jobbinga i LIFE var kjempeartig! Det var "english lessons", men jeg lekte egentlig mest med de barna som var for små til å lære seg engelsk. Vi tegnet, puslet puslespill, kastet paprifly, snurret / sprang rundt på gulvet m.m. Ei lita jente som ville tegne virket som om hun hadde masse hun ville fortelle, men dessverre skjønte jeg ikke så mye av det hun sa. Da ble det krabbing under bordet og andre leker i stedet. Ei anna lita jente som ikke reagerte på å bli snakket til / spurt om ting i det hele tatt da hun kom sammen med søstera, ble utover ettermiddagen den ivrigste til å leke og få oppmerksomhet / være rundt en voksen og så ut til å storkose seg. En liten gutt var litt mindre frampå og satt tålmodig og ventet på at vi skulle kaste paprifly sammen. Kjekke unger!! Noen av jentene imponerte og med å være flinke til å hjelpe til med å rydde opp da vi skulle dra. De kostet t.o.m. gulvet og bar kassa med utstyr som vi hadde med oss helt tilbake til bilen.

I dag skinner sola fortsatt, og forkjølelsen etter airconiditonsjokket på den 23 timer lange bussturen fra Paraguay har begynt å gå over slik at jeg endelig kom meg en tur på trening. Artig!

OG; vi har bestilt flybilletter tur/ retur Lima! Møtes der den 7. april på ettermiddagen og har retur til hver vår by i hver vår verdensdel den 17. april. Om alt går etter planen / som vi har lyst til tar vi fly til Cusco på morgenen den 8. april, bruker to dager til aklimatisering og til å utforske byen, går inkatrailen 10.-13. april og drar kanskje sørover til Arequipa eller Puno ved Titicacasjøen før vi kommer oss tilbake til Lima. Hadde virkelig ikke trodd dette for 3 - 4 måneder siden, men GLEDER MEG!

Stod en satikkel i Adresseavisa i dag om at jordas akse trolig hadde blitt 8 cm kortere pga jordskjelvet i Chile som var i helga, og at dette trolig gjorde døgnet ca 1 mikrosekund kortere. Imponerende at de greier å måle sånt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar