mandag 15. mars 2010

Høsten kommer

I dag tidlig var det kaldt å jogge (spent på hvordan turen til Machu Picchu går med årets labre innsats på treningsfronten...) uten skjerf, og jeg så barn i boblejakke på vei til skolen! Spørs om høsten er på vei.

Håper det blir sol og varmt på dagtid i Uruguay, som ligger en en til tre timers båttur nord for Buenos Aires, denne uka likevel. Høsten hjemme i Norge kan ihvertfall være veldig fin (*tenke på f.eks. turen til Rondane eller padlende i Trondheimsfjorden i sola i høst*). I kveld reiser vi nemlig på strandferie til Cabo Polonio, en sandspiss som stikker ut i Atlanterhavet omtrent fire timer nord for hovedstaden Montevideo. Det går ikke bilvei dit, og det er ikke elektrisitet. For å komme seg fra stedet der man går av bussen og til stranda, må man gå 7 km i sanddynene eller sitte på en firhjuling. Utflukten på dette lille, idylliske stedet blir fra tirsdag til fredag og vi (= fire nå da Idas kjæreste kom i går) satser på "hyttekos" i et lite, kvitt murhus, soling, lesing og postkortskriving på stranda og kanskje noen oppdagelsesferder i håp om å se sjøløver. Har og hørt et sted at det kan være mulig å se pingviner om man tar båt til ei øy, men mulig det bare var i juli. Det hadde vært fantastisk om det gikk an nå også. De er en av mine favorittskapninger; underholdende bare å se dem gå bortover på sin merkelige i og morsomme måte.


Hytta vi skal leie - bilder tatt fra www.cabopolonio.com

Høysesongen for Cabo Polonio er januar og februar, og det kan da være vanskelig å få overnatting der. Nå i mars er derimot sommerferien over for folk flest og prisene på overnatting er redusert med over halvparten. Vi betaler totalt 30 USD per natt for den lille murhytta vår. Det blir ikke så mye når vi deler på fire. Bussbillettene fra Buenos Aires til Montevideo (inkl. ferga over til Colonia) kostet ca 190 pesos tur/ retur per person (= ca 290 NOK). I tillegg koster bussen fra Montevideo i retning Barra de Valizas litt, og man må regne med å betale rundt 60 Urugayanske pesos for den halvtimes lange turen med firhjuling.


Cabo Polonio sett fra lufta - bilde fra www.cabopolonio.com

Les mer om Cabo Polonia her; http://www.cabopolonio.com
På denne sida finner man og info om husene man kan leie for å ligge over på stedet. Det går ikke an å overnatte under åpen himmel på stranda, for der er det ikke lov å oppholde seg verken før soloppgang eller etter solnedgang. I oktober - november kan man se hvaler på vei nordover fra Antarktis fra stranda. Ser og at noen tipser en om å dra på utflukt til værnede Ombutrær. Disse trærne kan bli over fem hundre år gamle, har en croissantaktig oppbygning og blir hule inni etter hvert som de innerste lagene dør. Trærne finnes kun i pampasen i Argentina og Uruguay.

Men er vel på tide å pakke og få gjort litt andre ting og før bussen går. Regner med at ulltrøya, langbuksa og myggiddelet blir med i sekken sammen med bikinien... Håper på å få sett litt av Montevideo før bussen går videre til Cabo Polonio i morgen ettermiddag (kommer til Montevideo på morgenen), og Colonia som snarest på vei hjem igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar