tirsdag 9. mars 2010

Kajakk i Tigre!

På søndag hadde jeg den beste dagen i Sør-Amerika så langt! Vi var 3 stykker som stod opp kl kvart på sju for å ta subte og tog til Tigre. Der fant vi fram til Nautical Escapes sine kontorer i Paseo Victorica 520 (kryss brua etter togstasjonen og ta til høgre. Følg så veien forbi catamaranbåtene, matemuseet m.m. I denne gata ligger og mange restauranter.)

Vi fikk utdelt redningsvest, padleåre og tomannskajakker. Opplegget varte i ca tre timer og kostet 30 USD (= ca 180 NOK per person).

Min padlecopilot og meg.

Vi hadde litt problemer med å svinge (uvant å padle uten ror) og holde oss til høgresida i elva og ble kjeftet på av en møtende båtmann (masse folk ute i robåter, kajakker, turistbåter m.m.) og kalt "DISAAASTER" av guiden vår, krasjet med noen greiner / trær som hang ut i elva og måtte krype ned i kajakken for å komme oss under diverse brygger og hadde det utrolig artig! Fikk trent magemusklene bra vha både padling og fliring.
Synes etter hvert vi fikk ganske bra kontroll på padlinga også.

Vi padlet oppover elva i ca en time. Det var NYDELIG! Elsker hvor nærme naturen man kommer og hvor avslappende det er når man sitter i en kajakk i er rolig elv. Omgivelsene var perfekte; trær som hang ned i vannet, siv, blomster og gresshoppesang og fuglekvitter. Temperaturen var akkurat passe og. At vannet avkjølte oss oppdaget vi da vi kom i land senere på dagen og ble kokt av sola etter et par skritt på veien.


Etter ca en time, gikk vi i land for en spise- og badepause i sola. Stedet hadde to små kiosker med stråtak og solstoler. Det var delilig å avkjøle seg i vannet - dog litt skummelt siden det var så brunt at man ikke kunne se hva som var rundt seg.






På bildet; en "butikkbåt" som kjører rundt i deltaet og stopper så folk kan handle.

Good times!




Mot slutten av turen ble padleinstruktøren som "aldri ville latt oss kjøre bilen hans" mer vennligsinnet og ville ta bilder av oss. Han avsluttet t.o.m. med å kalle oss proffe :P


Dersom man skal til Tigre (noe man absolutt bør om man er i Buenos Aires) MÅ man dra på en utflukt som denne! Å sitte i en stor båt som kjører sakte rundt i de bredeste delene av elvene er ikke i nærheten av å kunne sammenlignes med en padletur.



Glade og fornøyde etter turen, stakk vi innom en restaurant og spiste bl.a. denne premien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar