Spansk torilla med tomatsalat og kvitløksbrød
4 store poteter (bakepotetstørrelse) eller 6-7 mindre
1 løk
1 ss paprikapulver
1/2 ts chilipulver eller litt hakket fersk chili
2 ss olje
2 tomater
8 egg
Salt og pepper
Ev. andre grønnsaker som paprika, sopp, brokkoli el.l.
Tomat og ruccolasalat;
2 gulrøtter
4 tomater
Litt ruccolasalat
2 ss créme fraîche
Salt og pepper
Bacon kan stekes til, eller retten kan servere sammen med spekeskinke dersom man vil ikke vil ha vegetarvarianten.
Slik gjør du;
- Skrell og kutt potet og løk i små terninger.
- Ha olje og krydder i ei varm steikepanne, og tilsett poteten og løken.
- La det steke på svak varme i ca 10 min til potetene er møre. Tilsett tomat i terninger mot slutten av steketida.
- Visp sammen eggene og hell de over grønnsakene.
- La det hele steke i ca ti minutter til - gjerne under lokk.
- Kutt opp tomat i terninger + rensk gulrota, del den i to på langs og kutt den i tynne skiver.
- Bland gulrot og tomat med créme fraîche og ha i litt skylt ruccolasalat.
Når alt egget i tortillaen er stivnet, er retten ferdig.
Server den varm sammen med salaten og nystekt kitløksbrød.
Dette blir en stor porsjon - nok til ca fire personer.
Dette blir en stor porsjon - nok til ca fire personer.
Sunt og godt!
Middagen
Tortillarester
God lunsj i dag
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar