fredag 7. mai 2010

Spansk tortilla


Spansk torilla med tomatsalat og kvitløksbrød

4 store poteter (bakepotetstørrelse) eller 6-7 mindre
1 løk
1 ss paprikapulver
1/2 ts chilipulver eller litt hakket fersk chili
2 ss olje
2 tomater
8 egg
Salt og pepper

Ev. andre grønnsaker som paprika, sopp, brokkoli el.l.

Tomat og ruccolasalat;
2 gulrøtter
4 tomater
Litt ruccolasalat
2 ss créme fraîche
Salt og pepper

Bacon kan stekes til, eller retten kan servere sammen med spekeskinke dersom man vil ikke vil ha vegetarvarianten.

Slik gjør du;
  1. Skrell og kutt potet og løk i små terninger.
  2. Ha olje og krydder i ei varm steikepanne, og tilsett poteten og løken.
  3. La det steke på svak varme i ca 10 min til potetene er møre. Tilsett tomat i terninger mot slutten av steketida.
  4. Visp sammen eggene og hell de over grønnsakene.
  5. La det hele steke i ca ti minutter til - gjerne under lokk.

  6. Kutt opp tomat i terninger + rensk gulrota, del den i to på langs og kutt den i tynne skiver.
  7. Bland gulrot og tomat med créme fraîche og ha i litt skylt ruccolasalat.
Når alt egget i tortillaen er stivnet, er retten ferdig.
Server den varm sammen med salaten og nystekt kitløksbrød.
Dette blir en stor porsjon - nok til ca fire personer.

Sunt og godt!


Middagen


Tortillarester


God lunsj i dag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar