torsdag 6. mai 2010

Bosu - en halv ball

Bosu er en relativt ny og litt snodig treningsform. Navnet betyr "both sides up", dvs. at du kan bruke begge sidene av den halve ballen når du trener. Bosuballen er som en halv, stor gummiball festet på ei hard plate. Man kan trene på den både stående og liggende.


Bilde fra internettbutikk

Prøvde "trenden" sammen med ei venninne i går, og det var morsomt. Mye av timen gikk med på å stå, hoppe, jogge, twiste, snurre m.m. oppå ballen. Balansen ble utfordret så det holdt, og konsentrasjonen var på topp for å ikke falle av eller tråkke utenfor - noe det var umulig å unngå helt å gjøre. Ballen fungerte nesten litt som ei trampoline - det var f.eks. vanskeligst etter at man akkurat hadde hoppet høyt og landet og skulle prøve å hoppe videre uten å få for stor sprett slik at man falt av.

Timen ble avsluttet med en styrkedel. Her skulle vi egentlig stå på den harde sida / brettet og ta knebøy, men på denne sida var det virkelig vanskelig å holde balansen, så de som ville kunne ta knebøy mens de sto på gummiballsida. Armhevinger, situps og planken ble tatt på brettsida - alt temmelig ustabilt og gøy.

Treningen skal være bra for balanse, styrke, smidighet, stabilitet, og kjernemuskulaturen. Den passer for alle og skal være bra for de med ryggproblemer. Pulsen blir ikke den høyeste, men sliten blir man - ihvertfall av styrkedelen. "Kondisjons"delen på timen i går var mest utfordrende mht å holde balansen, synes jeg.

Følte meg nesten litt som på en reklame som går på TV nå, der masse folk hopper opp og ned, da over 20 jenter stod oppe på hver sin ball og spratt opp og ned samtidig.


Bilde fra;

Avrundet treningsøkta med en time kick-off, som er kondisjonstrening inspirert av kampsport - dvs. med slag, spark og hopping som elementene. Etterpå serverte treningsmakkeren min nydelig smoothie av jordbær, banan og juice hjemme hos henne - namnam!


Bilde fra;

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar