onsdag 23. februar 2011

Utvida helg og to ekstra toppturer

Ettersom det var meldt strålende vær med sol, minusgrader og relativt lite vind også mandag og tirsdag, ble helga hjemme utvidet med to ekstra dager. Lesesalen i Trondheim fristet særdeles lite. Resultatet ble enda to fantastiske toppturer med to venninner jeg ikke hadde sett på lenge. En perfekt kombinasjon!

Mandag 21. februar - 
Trolltind (1065 moh) og Sprovstind (1194 moh)

Startsted: Parkering på Ørskogfjellet (Vestnes kommune) ved Skitrekket.
Startpunkt: ca 300 moh.
En lett og fin tur!

Kart med cirkarute tegnet på  (tror det viser omtrent der vi gikk) - trykk på bildet for å få det større.

Fra parkeringa  gikk vi mot skitrekket og skrådde oss oppover det. Videre gikk vi sida opp til Trolltind. Herifra må man renne noen høgdemeter ned i "skaret" mellom Trolltind og Sprovstind. De siste høgdemetrene opp til toppen av Sprovstind er lette å gå - noen kryss og vips er man på toppen. (Vær obs på skavler på toppen. Ikke gå ut på kantene!). Litt mer trekk i dag, så det ble ikke mange minuttene på toppen. Nedkjøringa i sida mellom Trolltind og Sprovstind var knallfin med 15 - 20 cm med pudder. Etter å ha rent ned fjellsida kommer man inn i skiløypa som går til Måslia, og kan følge denne tilbake til parkeringsplassen.


Øverst til høgre: Utsikt hjem mot Skåla (1128 moh).
Nederst til venstre: Biten ned fra Trolltind mot skaret mellom toppene.
Nederst til høgre: Fra toppen på Trolltind, utsikt mot Sprovstind.


Øverst til venstre: Toppen av Sprovstind og sida vi kjørte ned.


Tirsdag 22. februar - Skåla 1128 moh

Startsted: Horsgård (ca 8 km fra Sølsnes fergekai).
Høgdemeter å gå: ca 1100.

I rolig tempo og med en god pause på toppen tok turen i underkant av fire timer. Relativt hardt de siste par-tre hundre høgdemetrene oppover, og når stålkanter må hakkes og staver bankes ned i underlaget, går det ikke så fort framover. Flott utsikt i alle retninger fra toppen. Fin nedkjøring i "gryta" ned fra toppen - her lå det mer snø, og det var ikke så hardt.


På toppen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar