onsdag 16. februar 2011

Sunnere (les; mindre usunn) ostekake

Ostekake med cottage cheese og fruktyoghurt

4 dl havregryn
1 ss smør (kan trolig byttes ut med rapsolje?)
1 plate kokesjokolade

1 beger cottage cheese
5 dl skogsbæryoghurt eller Sans bringebæryoghurt
1 pk bringebærgele blandet ut i 2,5 dl kokende vann

Friske bringebær el.l.

1. Kle ei rundform (22 el 24 cm i diameter) med bakepapir eller smør den godt.
2. Rist havregryn i smør eller olje i steikepanna (middels varme, noen minutter).
3. Smelt kokesjokoladen i vannbad og bland havregryna i den.
4. Trykk havregryn/sjokoladeblandinga utover i bunnen på kakeforma.
5. Avkjøl bunnen så sjokoladen stivner.

6. Mos cottage cheeseen og bland den med fruktyoghurten. 
    Kjør det gjerne gjennom en blender el.l. for å få ut klumpene.
7. Rør ut gelepukveret i 2,5 dl kokende vann. Avkjøl til det er kaldt, men ikke stivnet.
8. Bland geleen i yoghurt- og osteblandinga.
9. Ha gjerne i 150 - 200 gram friske bringebær.
10. Hell blandinga over bunnen i kakeforma og sett til avkjøling.

11. Pynt med friske bær på toppen før servering.

Ei frisk og god kake som er relativt sunn og enkel å lage. Det er mulig at kaka smaker mer ostekake om man reduserer yoghurtmengden litt og har i litt mer cottage cheese. Det skal jeg prøve neste gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar