torsdag 21. januar 2010

Livstegn fra Buenos Aires!

Etter en ca 15 timers lang flytur med et digert fly fra British airlines, landet vi i Buenos Aires i ARGENTINA litt over kl 10 lokal tid den 19.januar (tidsforskjellen er 4 timer ifht Norge, så dvs kl 14 norsk tid). Flyturen var egentlig temmelig behagelig med matservering ganger 3, en rekke filmer o.l. som man kunne se på tv-skjermen sin og gode stoler å sove i (= jeg sov det meste av turen). Vi mellomlandet forresten en time i Sao Paulo i Brasil, så nå har vi på en måte vært i det landet og :P





Flyet er nærme destinasjonen!


På flyplassen ble vi møtt av ei dame fra organisasjonen L.I.F.E. Argentina, http://www.lifeargentina.org/ og kjørt til leiligheten vår som ligger i bydelen Palermo, nærmere bestemt i gata Salguero nr. 1881. Leligheten er fin med to soverom, bad, kjøkken og stue. Etter hvert får vi og internett, men har dessverre ikke fått det enda. En kakerlakk førte til litt hyling og fliring i går, men er heldigvis den eneste levende vi har sett til nå. Ellers kommer vi til å få hushjelp en gang i uka - for første (og siste) gang i livet; sykt!




Dagen gikk med til innkjøp av matvarer osv. og et orienteringsmøte med LIFE på ettermiddagen. Opplegget virker seriøst, og det blir utrolig spennende å skulle jobbe med barn fra slumområder i BA. Dette er barn som lever i deler av byen med utrolig høy kriminalitet og få "sunne" rollemodeller / lite tilsyn og omsorg. Svært mange av dem ender opp i gjenger og får rusproblemer. LIFE jobber bl.a med å hjelpe disse barna med skolearbeid (eks. matematikk, spansk, engelsk), arrrangerer bursdagsselskap en gang i uka, har matlagingskvelder, aktiviteter m.m. Det viktigste er ofte å gi barna et positivt innpust i hverdagen med litt glede og smil. I tillegg har LIFE utdeling av mat m.m. til noen fattige mennesker som lever i stammelandsbyer et stykke unna BA.
Selv om det kun har skjedd en "ulykke" på ca ti år blant folk som har jobbet for LIFE (et kamera som ble stjålet), er slummen der organisasjonen sett på som såpass farlig at f.eks. ambulanser nekter å kjøre inn i den. Sikkerhetsopplegget for vår del virker likevel bra; vi går alltid sammen, og med LIFE-T-skjorter på vet menneskene der at vi er der for å hjelpe.
Det var faktisk nesten 10 personer på orienteringsmøtet, og med tanke på at de har to slike møter for nye frivillige i uka, virker det som om de har bra tilstrømming av nye folk. Folkene var fra ulike land - bl.a. Australia, Tyskland, USA m.m. Ser foreløpig ut som om det er flest jenter (1 av 10 på møtet var gutt) - kanskje slikt arbeid virker mest fristende for dem?
Siden vi kom midt i uka og de allerede hadde nok folk den uka her, begynner vi ikke å jobbe for dem før neste uke. Det gir oss ei uke "ferie" først :P Så nå har vi tid til å utforske nabolaget vårt, nyte sola og slikt. Det er kjekt å gå rundt å se seg om (ensete litt kjedlige er at den ene foten min har vært ganske så vond siden vi kom, så halter rundt. Håper det går over snart). Været er herlig med sol og akkurat passelig med varmegrader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar