lørdag 30. januar 2010

La Bomba de Tiempo

Fredag kveld (etter spanskkurs og "englishlessons" for barn gjennom LIFE) gikk turen til "Ciudad Cultural Konex", et kultursenter som ligger i Sarmiento 3131 i Buenos Aires, der showet "La Bomba de Tiempo" begynte ca kl 0100.

Taxien på vei bortover ble kjørt av en koselig bestefaraktig mann som gjentatte ganger ville forsikre seg om at vi ikke kom til å gå alene og at vi måtte ta taxi og ikke gå i området vi skulle til. Han anbefalte og en restaurant som vi kunne spise på før vi dro dit.
"Ahh!! Spise!"
Søte små brødting som snacks og god laksemiddag!

Da vi kom bort til kultursenteret ble vi stående i ei mange hundre meter lang kø bestående av både unge og gamle. Det var visst mange som ønsket å få med seg denne ekstrakonserten (de har egentlig bare et show i uka, og det er på mandager), og det tydet på at anbefalinga fra ei jente i LIFE (som elsket showet og sa at vi MÅTTE gå dit) var berettiget. Mens vi stod og ventet kom ei jente som så skikkelig uskyldig ut bærende på ei pickninickkurv og spurte oss smilende om vi ville kjøpe marihuana. Litt senere kom ei anna jente gående med "spesiallagde" brownies...

Kultursenteret viste seg å minne om "Studentersamfundet i Trondheim", bortsett fra at mye av området ikke hadde tak over seg. Det var flere barer og konsertscener, mye folk og sykt varmt! Trommefolkene spilte kul musikk, og en del folk danset - noe at det er utrolig at de greide da temperaturen lå på kokepunktet! Vi svettet så det rant av oss selv om vi stod i ro. Noen "dusjer" ute som sprayet ut vann (minnet om yr) var en smart innstallasjon under disse forholdene. Vannflaska var og et must.

For en times tid siden booket vi forresten flybillett til Cusco (i Peru) den 15. mars og billett tilbake til Buenos Aires fra La Paz (i Bolivia) den 26. mars! Dvs. at vi er klare for Machu Picchutur om halvannen måned og får samtidig se to nye land. Det blir kjempespennende! Idas kjæreste har gjort råbra reaserch ifht flybilletter, så vi fikk dem til ca 2800 NOK tur/retur, og og ifht guidet tur til Machu Picchu (Inka-trailen) som koster ca 1800 NOK. Håper bare lokalbefolkningen der borte får den hjelpa de trenger for å overleve nå, og at forholdene bedrer seg snart etter det voldsomme regnværet og rasene.

2 kommentarer:

  1. Stilig! Skal dere gå to eller firedagersvarianten av Inka-trail? Brodern

    SvarSlett
  2. Vet :D
    Litt endringer i datoene nå siden flyet fra BA og nordover bare går til La Paz (og ikke til Cusco som først planlagt).
    Men inkatrailreiseselskapet har vært veldig hjelpsomme og laget en plan for bussturen vår oppover til Cusco. Denne planen inkluderer steder vi må stoppe / ting vi må se og hvor vi kan overnatte på veien.
    Når vi kommer til Cusco blir det inkatrail i 4 dager :D
    Du skulle vært med!! :)

    SvarSlett