tirsdag 26. januar 2010

La Cabrera - en restaurantanbefaling

"Uno de los mejores secretos guardados en Palermo"
dvs; en av de best bevarte hemmelighetene i Palermo (tror jeg, tralala).

Denne lekkerbisken, som flere tidligere besøkende i BA hadde anbefalt, snublet vi tilfeldigvis over da vi vandret rundt i Palermo vijeo el Palermo Soho en dag. Lørdag kveld var det på tide å teste den ut. Da vi ringte for å reservere, var det allerede fullt, men vi hoppet på en taxi bortover etter ei stund likevel. På veien til restauranten kunne man kjenne lukten av grillet kjøtt gjennom bilvinduene, marked og butikker var fortsatt åpne, og det vrimlet av folk - både voksne og små barn. Stemninga er avslappet, det er varmt og fargerikt. Det virker som om kvelden er tida der folk her er i sitt ess og middagen inntas gjerne fra kl 20-21 og utover.

Mange mennesker stod i kø utenfor, men vi var heldige og slapp inn ganske fort fordi et bord for 3 akkurat ble ledig, og de andre som stod der sikkert var to og to el flere. Inne kjøpte to av oss biefe de chorizo, som var et kjøttstykke på 400 gram. Tredjemanns valg fikk kelneren (en søt, gammel mann - det er mange eldre mennesker ute i arbeidslivet her!) til å stusse litt. Han prøvde å forklare strørrelsen på kjøttstykkene og hvor lange de var, men det endret ikke menyvalget. Når maten kom, viste det seg at det var en enorm mengde kjøtt. Med kjøttet fulgte mange små skåler med div. tilbehør (grønnsaker, sauser m.m.), og da vi trodde bordet var stappfullt (for ikke å nevne hvor skremmende fulle magene kom til å bli), kom kelneren likså godt med enda et brett med tilbehør.





Etter å ha spist kontinuerlig i et par timer og Ida hadde kommet med en kommentar om at "det er dette som er livet", begynte det å røyne på. Det gikk likevel sakte men sikkert framover og til slutt var kjøttdelen av måltidet fullført. Etterpå ble det tid til å smake på en dessert sammen med champagne som vi fikk. Til slutt fikk vi velge oss kjærlighet-på-pinne fra "klubbetreet" deres.

Maten var kjempegod, og stemninga trivelig. Men om vi skal til bake igjen, har vi lært og kommer til å dele en middag på tre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar