mandag 28. mars 2011

"Minitopptur" til Vassfjellet

Trondheim er ikke akkurat kjent for å være omgitt av vakre fjell egnet for toppturer med telemarkski. Skrale værmeldinger, relativt stor snøskredfare i Romsdalen og jobbesøndag gjorde at det ble byhelg på oss helga som var. Heldigvis var ei venninne, som også hadde toppturabstinenser, kreativ og kom på at vi kunne gå opp på toppen av Vassfjellet for å komme oss ut litt. 


Turfølget mitt 

Vassfjellet er kjent som et sted der skiheisen drar fargerike småtroll og ungdommer med saggebukse og enormt store boblejakker opp til toppen før de setter utfor de preparerte bakkene, tar noen elegante hopp og svinger seg bort til en ny runde opp heisen mens musikken dundrer i heisområdet. En kan også observere småtasser i "bånd" som er ute på en av sine første alpintturer og fryktløs suser nedover. 

Med andre ord kan en si at vi skilte oss litt ut der vi ankom skisenteret med feller under skiene og kledde for topptur. Det er ikke mange høgdemeter opp til toppen (kanskje 500), og vi fikk noen rare blikk der vi svettet oss oppover, men det var en fin måte å komme seg ut på likevel. Kroppen fikk rørt seg litt, og det var sikkert en halvmeter med pudder da vi kjørte off-piste nedover. Kjempefine forhold med andre ord! Det var egentlig ikke så dumt å kunne gå i den preparerte bakken oppover heller - helt greit å slippe å tråkke spor. Hadde de plusset på tusen høgdemeter til, hadde turen vært perfekt! 


Winter-wonderland

Likevel var vi såpass fornøyde, at vi gjentok turen neste dag - da i høyere tempo for å øke treningseffekten. Denne dagen klabbet fellene i den fuktige snøen, og vinden var såpass frisk at vi måtte søke ly bak noen forblåste trær da vi skulle stoppe opp for å ta av fellene før nedkjøringa. Siden turen er kort, er den fort unnagjort, og resten av dagen kunne brukes til andre ting... 


Gråvær

Selv om det ble ei bra skihelg til byhelg å være, vil jeg på ordentlig topptur neste helg! Krysser fingrene for godt vær og gode snøforhold! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar