tirsdag 22. mars 2011

Enkle belønningssystemer som motivasjon

En artikkel på Adressa.no kommenterer "apps" på iphone o.l. som fungerer som motivasjon for blant annet trening og husarbeid. Litt morsom å lese; Trykk her for å lese artikkelen!

Har virkelig troa på at slike enkle belønningsmetoder kan skape motivasjon. For eksempel kan man lage seg et krysseskjema for trening der man får et kryss, eller en blomst på skjemaet for hver dag der man har gjennomført ei treningsøkt. Skjemaet kan og gjelde for mer moderat fysisk aktivitet som spaserturer, eller for andre ting man ønsker å øke frekvensen av i hverdagen. Fysisk aktivitet er positivt for både kropp og sinn, og Helsedirektoratet anbefaler at alle er fysisk aktive minimum 30 minutter hver dag.

Belønningsskjemaer passer for folk i de fleste aldre. Mormora ble ivrig på spaserturene da hun en gang fikk et skjema på kjøleskapet med en blomst for hver dag hun gikk tur, og de kan og brukes i forhold til å fremme ønsket aktivitet / atferd hos barn.

Det høres banalt ut, men det fungerer ihvertfall for meg. Det er jo ikke noe gøy å se et skjema med mange tomme ruter på rad. Anbefaler å henge skjemaet på et lett synlig sted - eks. ved pulten eller på kjøleskapet.


Eksempel på krysseskjema lånt fra denne bloggen.
 Dagene i x-aksen og ukenummer i y-aksen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar