Grønnsakssuppe og grove scones
Grønnsakssuppa lages enkelt av de grønnsakene en har tilgjengelig, en buljongterning, vann, pepper, ev. en pølsesnabb og persille til å drysse på toppen.
Kutt grønnsakene (eks. potet, gulrot og kålrot) i biter og kok i ti min i vann med en buljongterning i. Tilsett så flere grønnsaker (eks. brokkoli og purreløk) og ev. pølse. Dryss i litt pepper. Kok noen minutter til, og suppa er ferdig.
Grove scones er lett å lage og smaker utsøkt mens de ennå er varme med smør på toppen. Rester kan spises kalde med f.eks. brunost på.
Grove scones - oppskrift
4 dl lettkokte havregryn
3 dl kokt vann
1 porsjonsbeger naturellyoghurt
2 ts sukker
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1/2 - 1 dl hvetemel
3,5 dl sammalt hvete grov
1 dl havrekli eller kruskakli
4 dl lettkokte havregryn
3 dl kokt vann
1 porsjonsbeger naturellyoghurt
2 ts sukker
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1/2 - 1 dl hvetemel
3,5 dl sammalt hvete grov
1 dl havrekli eller kruskakli
Bland havregryn og kokende vann og la det stå mens du måler opp resten.
Bland det tørre i en bolle.
Bland alt sammen.
IKKE rør mye!
Bland det tørre i en bolle.
Bland alt sammen.
IKKE rør mye!
Tøm deigen på ei steikeplate med bakepapir og trykk den ut til en sirkel med ca 20 cm i diameter.
Skjær sirkelen i 8 like store biter.
Skjær sirkelen i 8 like store biter.
Stekes midt i ovnen på 250 grader i 12 - 15 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar