fredag 25. mars 2011

Grønnsakssuppe og grove scones

Et middagstips som varmer når snøkavet og vinden uler rundt husnova. Sunt og lettvint er det også.


Grønnsakssuppe og grove scones

Grønnsakssuppa lages enkelt av de grønnsakene en har tilgjengelig, en buljongterning, vann, pepper, ev. en pølsesnabb og persille til å drysse på toppen. 

Kutt grønnsakene (eks. potet, gulrot og kålrot) i biter og kok i ti min i vann med en buljongterning i. Tilsett så flere grønnsaker (eks. brokkoli og purreløk) og ev. pølse. Dryss i litt pepper. Kok noen minutter til, og suppa er ferdig.


Grove scones er lett å lage og smaker utsøkt mens de ennå er varme med smør på toppen. Rester kan spises kalde med f.eks. brunost på.

Grove scones - oppskrift
4 dl lettkokte havregryn
3 dl kokt vann
1 porsjonsbeger naturellyoghurt
2 ts sukker
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1/2 - 1 dl hvetemel
3,5 dl sammalt hvete grov
1 dl havrekli eller kruskakli

Bland havregryn og kokende vann og la det stå mens du måler opp resten.
Bland det tørre i en bolle.
Bland alt sammen.
IKKE rør mye!
Tøm deigen på ei steikeplate med bakepapir og trykk den ut til en sirkel med ca 20 cm i diameter.
Skjær sirkelen i 8 like store biter.
Stekes midt i ovnen på 250 grader i 12 - 15 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar