lørdag 7. august 2010

Toscana - del 2



Noen dager senere kjørte vi 2,5 timer sørover til Piombino og tok ferga (Moby Lines - båter med morsomme tegninger på) i halvannen time over til øya Elba. Her kunne man godt vært i ei uke, men vi hadde bare en dag, og måtte bruke den på best mulig måte. Dette resulterte i at grotter og gondolbane opp til øyas høyeste fjelltopp m.m. utgikk, og at vi valgte å holde oss i havnebyen Portoferráio som var der ferga stoppet. Her så vi på Medici-fortet som ble oppført i 1548 og som ligger rundt høydene i byen og huset Napoleon bodde i da han satt i eksil på øya. Til slutt fant vi og veien ned til ei lita sandstrand som hadde krystallklart vann og dermed var godt egnet til snorkling. Ei nydelig øy som anbefales!













Firenze, som kanskje lå halvannen time unna der vi bodde, var den eneste storbyen vi besøkte. Dette er en by med mye historie og kultur. Vi var innom et museum der en rik mafiafamilie en gang i tida hadde samlet en rekke malerier og statuer laget av kjente kunstnere. Det var og mange kjente statuer utafor ei kirke i byen. Det fineste jeg så mens vi var der, var broene som gikk over elva - på den ene var det bygget fullt av knøttsmå murhus i forskjellige farger. Domkirka i byen, et gedigent byggverk, var forresten og praktfullt. Der gikk vi opp i et av tårnene og fikk utsikt utover byen. Ellers gikk vi forbi Dantes hus, spiste is (som alltid), spiste pizza (som også ble en gjenganger) og jeg ble veldig fornøyd da jeg fikk tak i noe å pusse kameralinsa mi med.






Gata der Dantes hus lå


Utsikt fra tårnet i Domen


Tårnet vi var oppe i


Modig!

Tror ellers ikke vi gjorde så veldig mye mer, annet enn å bade litt, gå rundt i Pisa, gå opp mange skjeve og slitte trappetrinn til toppen av tårnet i Pisa, ta nesten tusen bilder, kjøre fort på motorveier (skummelt = en stk særs konsentrert sjåfør), kjøre feil,



Slitte trappetrinn




Gata vi bodde i






se bymuren i byen Lucca og kjøre en slags bomtur til Pinocchioparken som lå i en liten landsby med navnet Collodi som forfatteren av Pinocchio kom fra. Vi hadde sett for oss at parken inneholdt f.eks. marionettedukker og ting fra filmen, men ble møtt av mosaikkbilder og bronsefigurer.




Sier ikke nei til en tur tilbake til dette landet, men da vil jeg dra en gang det ikke er så varmt, slik at jeg kan gå på et fjell eller to, sykle litt rundt, kanskje se Roma og orke å spise annet enn is.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar