tirsdag 31. august 2010

Friluftsliv på Fosen

Ettermiddagen etter Helgelandsturen ble brukt til telttørking og vasking av turklær. Det ble og tid til å slappe av med en fortryllende film kalt "Huttetuenes land" / "Where the wild things are". Filmen falt i smak med sitt relativt rolige tempo, fantasifulle figurer, vakre natur og behagelige farger.

Neste formiddag sto tursekken igjen ferdig pakket. Denne gangen var turfølget nytt og målet lå mye nærmere. Vi satte kursen mot Fosen. Etter en kjapp titt på kartet i veiboka, var Kjerringklumpen valgt som dagens mål. Denne klumpen i trøndelagsnatur var 601 moh, og stien vi fikk pekt ut, viste seg å være temmelig gjengrodd. Urskog eller ikke, vi kom oss da opp til slutt. Kartkunnskapene fikk også brynet seg - det er ikke så enkelt å orientere seg i et landskap der alle hauger, myrer og pytter ser overraskende like ut. Mens vi satt på toppen, kom regnet, og vi karret oss ned så fort vi kunne. Heldigvis var bøndende på gården der vi hadde parkert trivelige, og vi fikk campe under noen store grantrær i skogen. Der var det tørt og fint. De gav oss t.o.m. en pose cashewnøtter som vi kunne snavle.


Middagslaging i teltet, toppbilde på Kjerringklumpen og klatring på Munken

Dag to på Fosen ble brukt til å gå på Munken (518 moh). Her leide vi oss klatreutstyr hos Dykambassaden (ca fem min å kjøre fra der det er merket "klatresti og P") for 200 kr, og gikk "via ferrata", dvs langs en kabel/ wire, på Nord-Europas lengste klatresti. Vi prøvde å klatre uten bruk av kabelen, som vi var klipset inn på, den første delen av turen, og et vanskelig punkt her, fikk meg til å lure på om det var lurt å fortsette, eller om jeg burde gå angrestien ned igjen. Angrestien var en sti etter første etappe, der man kunne velge å gå ned igjen eller fortsette hele veien opp til toppen. Heldigvis fortsatte vi, for resten av turen var kjempefin! Det gjaldt bare å forstå at "trikset" var å holde seg i kabelen og gå rett opp.






Utsikt mot Trondheim - bildet er tatt fra bilveien da vi kom ned fra Munken.

Flott utsikt mot Trondheim på toppen. Været var på vår side, og vi hadde en nydelig dag i sola. Livet er godt når man kan ligge og sole seg på en fjelltopp! Turen ned gikk i vanlig turterreng, men vi rotet oss litt inn i "urskog" også her.


Toppen; av med klatreutstyr og svette sko, sokker og singlett.
Soling og brownies neste!


Mosegrodd

Små tips; Hansker kan være en idé da kabelen sliter litt på huden i hendene, eventuell høgdeskrekk kureres underveis, og svele er en smakfull premie på ferga på vei hjem! Hadde ikke ville gått der uten at det var tørt. Klatrekunnskaper kreves ikke. Husk å registrere dere hos Dykambassaden først.


Anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar