tirsdag 31. august 2010

Dønnamannen

Takket være det rolige tempoet vi hadde over "De syv søstre" var beina relativt "fit-for-fight" igjen neste dag. Grått vær og noe regn gjorde at vi ikke var supergira på tur denne dagen, men etter at bilen hadde kjørt oss inn på ferga, billettøren hadde bekreftet at det var riktig ferge og vi var i gang med turen i oppholdsvær drøye tre kvarter senere, var vi særs fornøyde med valget.

Dagens mål; Dønnamannen (858 moh) som vi hadde tatt bilder av der den badet seg i solnedgangen kvelden før.

Turen begynte ca ei mil vestover fra fergeleiet, der det var skilting og parkering. Det tok i underkant av 2,5 timer opp til den første toppen som lå på 854 moh. Siste del av stien opp hit var bratt, og det lå tau ute noen steder som man kunne holde seg i ved behov.

Etter å ha skrevet oss inn i toppboka, fortsatte vi ti minutter - langs litt egg i starten - bort til den egentlige toppen som ligger 4 meter høgere. (Merkelig nok står det feil høgde i boka på den første toppen, er oppgitt der til 858 moh, men er bare 854 moh.)


"Eggen" fra den første toppen og bort til den høyeste toppen

Denne toppen er nesen til Dønnamannen:


De syv søstre bakerst, den første Dønnamanntoppen til venstre.

Flott utsikt mot "De syv søstre", Torghatten, Vega, Hestmannen, Træna m.m.


Skjærgård

Da kvelden kom og vi var kommet oss tilbake til fastlandet, begynte bilturen sørover. På Snåsa kom teltet fram fra bagasjerommet, og neste morgen fortsatte det siste stykket hjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar