onsdag 25. mai 2011

Hula hoop

Hula hoop er det engelske navnet på rockering. Navnet kommer fra den hawaiianske dansen hula og fra ring som er hoop. Rockeringen ble først pordusert i USA i 1958, og mange har vel hatt en slik farget plastring som barn. Etter å ha lest en artikkel om rockeringens bra effekt på kjernemuskulaturen i mage og rygg (på den måten skal man kunne få bedre kroppsholdning og ei smalere midje...), samt at den og skal være bra for balanse og fleksibilitet, gikk jeg i går til innkjøp av en ring.

Mon tro om det var eksamenstida eller det grå været i går som gjorde meg så lett påvirkelig av reklamen? Det fristet ihvertfall ikke å gå ut for å trene, og noen minutter med rockeringen framsto som ei lettvint (og trolig litt slapp) løsning.


Det nye med rockeringene som er kommet i det siste, er at de er tyngre og har ei ruglete/bølga innerside. Ringen jeg kjøpte var 1,5 kg og kostet 349 kr på Obs Sport.Vekta skal visstnok bidra til at en må stramme musklene enda mer. Ringen var veldig grei å "rocke" med, men etter ei lita femtenminutters økt viste mageflesket seg å være temmelig mørbanket. Ringen "slår" litt for hver runde, og etter vel tusen runder var magen rød. Jeg tror man venner seg til det etter hvert (og det er mulig at en burde startet med færre minutter for å venne magen til slagene gradvis), men kjenner samtidig at det er såpass ømt at det ikke blir noen økt med ringen i dag.

Rockeringen kan gi aerob trening om man holder på i mer enn ti minutter i følge en artikkel. (Les mer her: http://www.alive.com/8270a21a2.php?current_topic=34). I en ny trend på treningsmarkedet danser man rundt mens man rocker med ringen . Det gir nok økt treningseffekt.

Tunge rockeringer bør ikke brukes av folk med ryggskader eller av gravide.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar