mandag 2. mai 2011

1.maitur til Fløtatind

Tre uker etter forrige Fløtatindtur, prøvde vi oss igjen søndag 1.mai. Vi kjørte fra Trondheim så tidlig at vi glemte å henge ut flagget. På veien mot Øksendalen kunne vi nyte synet av sol fra blå himmel, vårgrønne trær, kvitveis i veikantene og flagg som vaiet i vinden.

Dagens første observasjon



I titida parkerte vi ved Branstad, og etter litt om og men begynte turen. Mye snø var smeltet siden sist vi var på tur der, og vi måtte bære skiene et godt stykke oppover lia. Høydemeterne går relativt kjapt når man går på merket og fin sti.

Et stykke oppe i lia møtte vi på to spreke gubber; pappa og en kompis av ham. Det ble en trivelig tur i sola der vi  brukte dagen og nøt det nydelige været, sjokolade, kakao, appelsin og godt selskap.


På vei mot toppen, turgåere med Skjorta i bakgrunnen



Appelsinpause under toppen


Smeltevann i grop

 Vi fikk også sett et par lemen på turen. Det ene så jeg rutsjende ca hundre meter nedover ei side oppe i lia. Jeg trodde først det var noen som gikk lengre opp som hadde mistet ei vannflaske el.l., men da "tingen" til slutt stoppet opp, viste det seg at den hadde bein å gå på. Det lille dyret virket litt forfjamset etter aketuren sin, og sprang et par runder i ring før det fant veien bort.

Siste biten opp mot toppen var hard, og vi gikk på beina et lite stykke. Det er ikke noe kjekt når det blir så hardt at man innimellom nesten ikke greier å hakke seg spor. Nattefrosten må ha vært ettertrykkelig. Vel oppe ble vi belønnet med nydelig utsikt mot blant annet Eikesdalsvatnet, Sjøvdøla og Skjorta. Snødekte, kvite fjell, mot blå himmel og blå fjorder, samt grønne lier er vakkert!


Skiene på sekken den siste biten


1711 moh


Utsikt mot Sjøvdøla + Kosebamse på toppen


Toppen kastet skygger nedover sida; hardt og kaldt

Føret ned var noe skiftende da det enkelte steder hadde begynt å bli litt skorpete. Likevel var det utrolig mye bedre føre enn på turen for tre uker siden, og vi fikk en god del fin kjøring i slushføre.



Telemark


Nede igjen

Hørte forresten fra en som hadde vært på Dronningkrona lørdag 30.april at det hadde vært hardt så og si hele veien, også da han rant ned i firetida om ettermiddagen. Håper sola får varmet opp litt mer der til neste helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar