mandag 6. desember 2010

Adventsstemning


I desember fylles de mørke kveldene av mang ei skinnende stjerne i tillegg til de som alltid glitrer på himmelen. Stjernene i vinduene og de de syvarmede stakene som settes fram gjør det ekstra koselig å gå tur en mørk adventskveld! Da det stort sett er mørkt både når man drar til skolen om morgenen og lenge før man kommer hjem igjen, får man lett gledet seg over disse lysende bidragene.

Etter å ha lest i Adresseavisa for noen dager siden om innsamling av penger til fattige trøndere til julestria (en del familier kan søke om støtte på rundt 1800 kr om jeg ikke husker helt feil, se mer; http://www.bymisjon.no/Byer/Trondheim/Vare-visjoner/Adresseavisens-juleinnsamling/), blir jeg mint på at julestjerna i vinduet, som en (ihvertfall jeg) tar for gitt da den "hører med", for noen er langt unna. To afghanske brødre som hadde blitt spurt om hva de ønsket seg til jul i år, hadde svart; "Julestjerne i vinduet og julestjerneplante", for det hadde alle andre norske familier. Om familien hadde råd til noe slikt, var de derimot skeptiske til. Tror ikke det er mange barn i landet som har så beskjedne gaveønsker for julekvelden.

Ellers nærmer eksamener seg med stormskritt, og da er det luksus med en snill kjæreste som varter opp med middag på en travel siste dag før det braker løs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar