onsdag 14. juli 2010

Søndagstur - Julaksla

Søndag gikk turen til Julaksla. Denne lille toppen som er 476 moh, ligger ca ei mil vest for Molde sentrum. Parkere kan man gjøre ca 1,6 - 2 km etter fergeleiet i Mordalsvågen, dvs. noen få hundre meter lenger mot vest enn der stien går opp. I år er stien og merket med et "Stikk-ut-post"skilt, så den er vanskelig å overse.

Forfatterne av "Turbok for Molde og omeng" har vurdert turen til å være en middels tur som er litt luftig i starten og stedvis bratt, men med fin utsikt. I følge boka tar det 2 timer opp og 1,5 timer ned.

Det er tydelig at ruta har vært mye gått siden boka ble skrevet i 2004, for stien som de har beskrevet som utydelig en del steder, er oppgått og tydlelig hele veien. Turen tok og en god del kortere tid enn beskrevet i boka, og var veldig grei å gå. Ett litt bratt parti hadde tau som man kunne holde seg i. Når man når ei myr et stykke oppe er man allerede halvveis til toppen. Det er fin utsikt fra der Stikk-ut-posten står (både mot Gossen, Misund og Skåla m.m.), men jeg tror selve toppen ligger noen hundre meter lengre bortover ryggen der en liten varde står.


Taupartiet, ekorn i tre og Julaksla


På utkikkspunktet som lå nesten på toppen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar