torsdag 1. juli 2010

Byferie - Trondheim

Å ha en bror på besøk i en ukes tid i Trondheim medførte ikke bare aktiviteter i frisk luft som kubb og padling, men også to byturer. Den første dagen fikk vi sett martnaboder i sentrum, spist "verdens største" kanelboller på Bibliotekskaféen, kjøpt LPer på Platekompaniet og sett på gitarer på en annen butikk.

Fugler og smågodt


Kaféen på biblioteket


Gamle Bybro med Lykkens portal

Bytur nr. to resulterte i et besøk på Ringve museum der vi så på mange forskjellig musikkinstrumenter fra ulike tidsepoker. Etterpå ruslet vi via Nidar godterifabrikk sitt utsalg, til Tyholttårnet og spiste pizza på Egon ca 70 meter over bakken mens vi skuet utover hele byen. Til slutt rullet vi med fulle mager ned til sentrum igjen og slappet av i to timer i kinomørket til en actionspekket westernfilm.


Jukeboks, The Beatlessingel og charango (fra Argentina)


Listening to his master's voice


Rariteter - instrumentfuggel og dopapir

Jungeltrioen


Nidars fabrikkutsalg
Lurer på hva Domensjokoladen de hadde en gang, og som de sier er den ideelle turproviant, smakte.


"Sjokkolade te småførkjan koste nesten itj nå peng"


Tyholttårnet, Egon Olsen på en gammel filmplakat og utsikt mot bl.a. Munkholmen

Den nest siste dagen i Trondheim testet vi badetemperaturen, som var noe lavere enn det jeg finner komfortabelt, i Kyvannet, spiste is i sola og hadde filmkveld med animasjonsfilm på stort lerret. I går var moroa over, og det var på tide å komme seg hjemover til Romsdalen for å begynne arbeidet med å skrape sammen noen slanter til en temmelig slunken bankkonto. Man kan ikke leve livets glade dager hele tiden... Men man kan heller ikke jobbe hele tiden, så i uke 29 venter fjellet og Vinjerock - æ glede mæ!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar