tirsdag 29. mai 2012

17.mai

Etter ei fin pinsehelg, er det på tide å legge ut et innlegg om 17. mai. Nasjonaldagen ble feiret i Trondheim. Etter et mislykket forsøk på bollebaking, sto baking av 17.maimuffins på programmet. Etterpå fikk jeg meg en minidose frisk luft mens en bukett kvitveis ble funnet.


Mormor lagde 17.maifrokost på ekte mormorvis med pent dekket bord og varm sjokolade i koppene. Ute var det en hustrig temperatur og litt av et regnvær - den mest nedbørsrike 17. maidagen i byen siden tidlig på 1800-tallet kunne vi senere lese i avisene. Planen om å se på borgertoget ble derfor raskt skrinlagt.



I stedet ble det tid til litt skravvel hos ei venninne, før pølser, kaffe og kaker sto for tur hos ei anna venninne. Kvelden ble avrundet med te og en 17. maimuffins på et fjerde stoppested og utdeling av en muffins på et femte. En trivelig dag!



17. maimuffinsen er sjokolademuffins med sjokoladebiter og kvit sjokoladeglasur. De ble egentlig ganske gode. Enkle å lage var de også. Oppskriften på muffinsen finner man ved å trykke HER

KVIT SJOKOLADEGLASUR

100 gram kvit sjokolade
1 egg
80 gram melis
100 gram romtemperert smør

1. Smelt den kvite sjokoladen over vanndamp
(ikke i vannbad da den er varmesensitiv).
2. Pisk luftig eggedosis av melis og egg.
3. Pisk inn romtemperert smør
(ev. smør som er mjukt etter en runde i
microbølgeovnen på svak effekt).
4. Pisk inn den smelta sjokoladen.
Pisk godt slik at det blir luftig! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar