søndag 22. april 2012

Urdfjellet 979 moh

Yr sin solmelding på torsdag stemte godt, og klokka halv fire var det på tide å komme seg avgårde fra jobb. Sammen med ei venninne var Urdfjellet ettermiddagens mål.

Turbeskrivelse: Vi parkerte ved Skarstua i Fræna kommune (ca er kvarter å kjøre fra Molde sentrum). Fra parkeringa fulgte vi en skogsvei nordøstover, rundt en sving og over ei bru. Et lite stykke etter brua (etter en venstresving) begynte løypa oppover mot fjellet. Først gikk den over ei myr, før lia tok til. En skulle her sikte på ei åpen glenne som en kan se. I begynnelsen av lia var det temmelig lite snø da vi gikk, så det ble litt "øyhopping" oppover. Vel over den tetteste skogen, ble det litt slakkere og mer snø.  Bratteste helning var angitt til å være ca 31 grader. Sporene gikk rett opp til toppen som er ganske rund og fin med god plass og varde med bok til å skrive i. Total stigning på turen er 769 høgdemeter, perfekt for en ettermiddagstur! Det var skikkelig varmt opp lia og leggene måtte få seg litt frisk luft. Fra toppen var det nydelig utsikt mot fjell og hav. Sola lagde et flott gullskimmer der ute. Litt kald vind på toppen, men ikke verre enn at det var helt ok å stå litt i bare sportstopp da en skiftet til tørr ulltrøye.

Da vi skulle renne ned, valgte vi å renne oss litt østover langs ryggen før vi satte kursen rett nedover. Det var supert føre nedover med noen centimeter slush oppå et hardere underlag. I et "heng" like før skogen, stakk det fram en del steiner og var våtere. Med litt graskjøring, gikk det greit å ha på skiene helt ned til skogsveien. Å ha muligheten til slike turer etter jobb er luksus!

Like før toppen.

Idyll!

Gullglitter i havet!

Utsikt mot Urdfjellet fra parkeringa på Skarstua.



Flott tur! Sol opp, slushføre ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar