lørdag 26. november 2011

Fulle lesesaler

Adressa.no skriver om fulle lesesaler på NTNU Gløshaugen. Det er ikke et nytt fenomen. Gjentatte eksamensperioder har en måttet komme på skolen i sjutida i november / desember. Halv åtte er lesesalene stappfulle. Selv om det kan være en fordel å være nødt til å komme i gang tidlig om morgenen, er det for dårlig at en ikke har mulighet til å sitte på skolen å lese. Det er bra at NTNU lover å åpne flere rom for lesing nå når innspurten er i gang. Litt morsomt er det likevel dog å registrere at det er flere enn meg som er et skippertakmenneske.

Lange lesedager kan være ei utfordring, men samtidig gir det ei ega stemning på førjulstida. Leser man sammen med noen, blir det i tillegg til en intensiv leseperiode også en periode med mange koselige skravlepauser og etter hvert en ganske merkelig humør (alt annet blir morsomt når dagene består av pensumlesing). Eksamensperioden pleier også å bli en god treningsperiode. Å kunne ta seg en tur på en time på treningssenteret like ved skolen litt utpå ettermiddagen, har brukt å være en fantastisk kjærkommen pause i lesesalen. Fysisk aktivitet er god motivasjon for lange lesedager!


I år er det første november og desember uten eksamenslesing fra morgen til kveld på seks år for min del. Selv om hovedpraksisen byr på lange og slitsomme dager på jobb, er det godt å ha tid til julegavelaging (strikking) og avslapping om kveldene og i helgene. Hver fase i livet har sine goder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar