tirsdag 3. november 2009

Høst = eplekake

Tarte aux pommes (fransk epleterte)
250 g hvetemel
150 g smør
1 egg
75 g sukker
½ ts salt
½ ts vaniljesukker

500 g epler (Golden Delicious)
4 eggeplommer
90 g sukker
2 ts vaniljesukker
1 ts kanel
2 dl kremfløte

Smuldre smør og mel til en grov masse. Tilsett sammenvispetsukker og egg. Elt deigen raskt sammen. La hvile kaldt i en time.

Forvarm ovnen til 215°C. Smør en rund pai-form. Trykk deigen utover i forma (kjevle den ev. litt utover på benken først). Skrell eplene og skjær dem i båter uten kjernehus. Legg eplebåtene i forma oppå deigen. Stek kaka i 15 min.

Bland imens sammen eggeplommer, sukker, vaniljesukker og kanel. Pisk inn fløten. Hell blandingen over eplene. Stek kaka videre i 35 minutter.

Serveres varm med vaniljeis - nam!



Bildet er funnet på internett, men kaka så ca slik ut - bare at eplebitene ikke stakk opp så mye da de var ganske dekket av fløte-egg-kanel-sukker-blandinga. Blandinga gjorde og kaka noe brunere. Vi var litt for ivrige (kakesultne) når den kom ut av ovnen i går, så glemte å ta bidle av den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar